Rijnvogels MO19 nog steeds ongeslagen in de beker !

Vandaag zaterdag 24 september, onder het genot van een heerlijk nazomer zonnetje, speelt MO19 een thuiswedstrijd om 10:00 uur op veld 4. De aanwezige Trainers Philip en Albert beschikken over 14 meiden. Anouk en Iris zijn geblesseerd, hopelijk kunnen zij weer snel aansluiten!

Roos, Lotte en Marieke beginnen in de wissel, Marieke heeft vorige week tijdens de wedstrijd een hersenschudding opgelopen, en moest een week rust houden, gelukkig gaat het weer beter. De wedstrijd begint rommelig, de meiden zijn aan het aftasten, daar maakt RBB meteen gebruik van en Rijnvogels staat op achterstand. Wakker ??? Ja.. nu aan de bak. De meiden weten het daarna beter op te zetten en creëren kansen. Naomi weet daar wel raad mee en schiet de 1-1 binnen. Niet veel later weet zij ook het een beheerst tikje met het rechterbeen de 2-1 in te tikken. De keeper weet kort daarna, de kans van Johleesa te pakken.

De volgende grote kans dient zich aan als Kim een mooie corner neemt waar Pascalle net niet bij kan. Manouk weet wel te scoren en de stand komt hiermee op 3-1 voor de vogels. Johleesa en Femke gaan naar de kant en maken plaats voor Roos en Lotte. Kim wisselt voor Marieke. Aan het einde van de eerste helft gaat Rijnvogels sterker spelen, de kansen bereiden zich uit. Marieke en Pascalle krijgen de bal helaas niet in het net, maar Naomi, onze goaltjes dief, kan de bal met een lobje achter de keeper krijgen. Vlak voor de rust weet Lotte ook een kans te benutten en we gaan met een stand van 5-1 de rust in.

De meiden worden in de rust door de coaches aangemoedigd om goed te blijven over spelen en rust aan de bal te houden. Doordat de meiden de laatste weken minder tegenstand krijgen is het lastig om fel te blijven spelen en dat je niet meegaat in het spel van de tegenstander. De focus is er weer en snel in de tweede helft weet Pascalle mooi door te lopen en de 6-1 op de teller te zetten. Even later is het Naomi die door goed op te lopen, de 7-1 maakt. Het spel gaat over en weer, de meiden van RBB weten de moed niet te laten zakken en blijven voetballen, Ebi moet een paar keer in actie komen, maar doet dit prima. Johleesa, Femke en Kim komen het veld in voor Pascalle, Johleesa Manouk. De wedstrijd wordt afgesloten met een stand van 9-1. Naomi weet de laatste twee te maken.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Foreholte op het menu. Deze ploeg staat op de tweede plek. Hopelijk gaat het een spannende wedstrijd worden, zodat ze ook leren om onder druk te spelen en sneller moeten handelen in situaties en ook rust aan de bal houden. Als het ook het zelfde weer wordt dan vandaag dan teken ik ervoor.