HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS TRS

Eerste nederlaag in oefenreeks

Jong Volendam-FC Rijnvogels 3-2

Het uitstapje naar een van ’s lands bekendste toeristenplaatsen leverde de eerste nederlaag op in de tot nu toe redelijk succesvolle serie oefenwedstrijden. Het souvenir dat de Rijnvogels mee terug brachten naar Katwijk was verpakt – zonder strik er om- als 3- 2 nederlaag. ‘De eerste helft was niet best van onze kant’ oordeelde Van Heek maar na de rust hadden we een sterke fase waarin we weer de leiding namen na een penalty die door Jaap van Duijn werd binnen geschoten nadat Arno Dijkstra was gevloerd. In de slotfase pakte de thuisclub alsnog de winst’.

Romano van der Stoep had met een schot vanaf de zijkant  de vogels op 0-1 gezet en nog voor de rust werd het gelijk. Daarna dus de 1-2 maar na de gelijkmaker bleef de winst in Volendam.

 

20/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Rijnvogels domineert toernooi bij Kadoelen

Het werd een onverwacht een-tweetje in Amsterdam voor onze afdeling. Op de Only Diva’s Cup werd het een lange maar leuke dag. Rijnvogels was met twee teams te sterk voor de rest van het deelnemersveld, wat voornamelijk gevormd werd door 1e klassers, enkele hoofdklassers en wat teams uit de 2e en 3e klasse.

Vrouwen 1 rolde soepel door de groepsfase met alleen maar overwinningen. In vijf wedstrijden van twintig minuten werden er negen mooie goals gemaakt, etaleerde Anique van der Klaauw haar uitstekende bal aanname, lieten enkele nieuwkomers zien wat ze in huis hadden, werden er nul tegen goals geïncasseerd en was er ruimte om al wat te schaven aan de speelwijze.

Vrouwen 2 zat in een sterke poule met onder andere hoofdklasser Odysseus ’91. Nadat het met een gelijkspel het toernooi had afgetrapt kwam de ploeg op stoom en wist het verrassend de finale van het toernooi te behalen. Vooral de laatste wedstrijd was bloedstollend tegen het thuis spelende Kadoelen. Een 1-0 overwinning bleek voldoende voor de eindstrijd.

De finale tussen twee teams van dezelfde club zal de organisatie voorafgaand niet voor ogen hebben gehad, maar het tekent de stappen die Rijnvogels als organisatie aan het zetten is. Om 16.00 uur werd er afgetrapt voor de laatste wedstrijd van het toernooi. Beide teams zijn pas een week in training en dat zag je terug in de wedstrijd. Het werd een bloedeloze 0-0 waarin Vrouwen 1 wel wat kansen had om de boel te beslissen. Pingels moesten gaan uitwijzen wie de mega trofee omhoog mocht gaan liften. Na veertien elf meter trappen faalde Vrouwen 1 van 11 meter en mocht Vrouwen 2 zich winnaar noemen van de Only Diva’s Cup 2017! Een mooie opsteker voor dit team wat dit jaar moet gaan oogsten in de 3e klasse.

Het was een goede dag. De teams moedigden elkaar aan tijdens de poule wedstrijden en dat is goed om te zien.  We zijn de hele dag bij elkaar geweest en verwachten twee uitstekende teams dit seizoen. En dan hebben we ook nog ons derde selectie elftal, wat ook een ijzersterk team gaat worden en een gooi gaat doen naar de titel in de 4e klasse!

Kortom: er moet nog hard gewerkt worden om ‘competitie proof’ te worden. Zowel technisch, tactisch, fysiek en in de beleving. Maar het begin is er. Er volgen nu vier trainingen en daarna gaan we de echte test fase in. Op een mooi seizoen!

20/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Vogels boeken zege op De Boekhorst

‘AARDIGE’ ZEGE BIJ VVSB

 

In de serie oefenwedstrijden tegen hoger geklasseerde tegenstanders hebben de Vogels tot op heden nog geen slecht figuur geslagen. In de regel konden de mannen van trainer Hein van Heek de opponenten aardig bijbenen en gaven met bij tijd en wijle behoorlijk voetbal te kennen dat er potentie in de groep aanwezig is.

Het verleden heeft geleerd dat aan uitslagen nog geen voorbarige conclusies verbonden mogen worden. Alhoewel het natuurlijk leuk is en ook eervol als er van een Tweede divisionist als VVSB gewonnen wordt. Van Heek zal echter meer waarde hechten aan de prestaties van zijn nieuwe matrozen aan boord van het vlaggenschip dat ongetwijfeld een betere koers zal varen dan tijdens het vorige seizoen waarin het in het zicht van de haven zonk. Het is aan de trainer om als het echte werk gaat beginnen zijn beoogde formatie aan de start van het nieuwe seizoen te laten aftrappen.

Wat heeft het met 1-0 gewonnen duel tegen de paarsgelen opgeleverd tijdens een met name na de rust een vermakelijk potje? In het eerste bedrijf dat enigszins matig was schiepen beide teams zich weinig mogelijkheden. Namens de Vogels kreeg Jim Havenaar een kans(je) maar stuitte op doelman Ruben Valk. Zijn collega Jeffrey Verkerk toonde zich een betrouwbare sluitpost en hield de gastheren van een treffer af. Het duel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af waar geen van beide teams echt domineerden al leek de thuisclub een licht overwicht te hebben.

Na de thee werd de amusementswaarde opgeschroefd. Het tempo lag hoger en de bal ging sneller rond, zeker aan de VVSB zijde. Het had er alle schijn van dat er in beide teams een aantal basisspelers aan het werk waren. De thuisclub oogde het meest dreigend maar vond in de Rijnvogeldefensie een linie die van zich af beet maar wel een aantal corners toe moest staan. Achter hen stond altijd nog doelman Verkerk die met onder meer een fraaie parade de nul koesterde. Collega Valk moest slechts een keer naar de grond om een schot van Jaap van Duijn in twee instanties onklaar te maken.

De wedstrijd leek geen winnaar op te leveren. Leek.Toen vorige week de Vogels door een schlemielige treffer met 1-0 bij Katwijk ten onder gingen waren de rollen nu omgedraaid. Een verre hoge pass zorgde voor miscommunicatie in de vijandelijke defensie en Arno Dijkstra pikte dit buitenkansje maar al te graag mee, 0-1. Op zich dus een aardige overwinning. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Jong Volendam. Aanvang 14.30 uur.

16/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Heren 1: Kleine nederlaag tegen grote broer

MINIMALE WINST VOOR KATWIJK TEGEN FC RIJNVOGELS

Op papier is het in competitieverband een verschil van twee klassen. In de vriendschappelijke derby op De Krom kwam dit echter niet geheel tot uitdrukking. De dit keer witte vogels konden de gastheren aardig bijbenen in een duel waarin het niet ‘om den brode’ ging maar om de sportieve eer. Cijfermatig bekeken kwam deze met een magere 1-0 aan het team van trainer Dick Schreuder toe. Zijn collega Hein van Heek mocht echter dik tevreden zijn over de performance van zijn mannen.

De 1-0 kwam bovendien op schlemielige wijze tot stand omdat de overigens goed acterende Ivailo Staal kort na de pauze zijn hoofd verkeerd tegen een onschuldige lijkende bal zette en deze tergend langzaam achter doelman Wesley de Ruiter –in de tweede helft in de Rijnvogelkooi- zag verdwijnen nadat Frank Tervoort het leer het laatste zetje gaf. Het zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Gezien de doelrijpe kansen zou een remise meer op z’n plaats zijn geweest maar de paal was vandaag de grote vriend van doelman Mark de Vries. In de eerste helft zag Romano van der Stoep zijn vrije trap tegen de staander belanden en de terugkaatsende bal werd door Arno Dijkstra van dichtbij naast gewerkt. Het andere moment dat het aluminium de Katwijk goalie te hulp schoot was kort voor het scheiden van de markt maar ook Robbin van Dijk zag zijn kans op de late gelijkmaker teloor gaan.

Kort na het begin kwam Joost Leonard een paar krullen tekort om een voorzet van Joey Lauhouh binnen te knikken. Vervolgens nam de thuisclub het initiatief enigszins over. De Rijnvogeldefensie verdedigde het nest echter goed. Ook sluitpost Jeffrey Verkerk die de doorgebroken Kilian Berkhout knap van het scoren afhield. Mocht er van enig niveauverschil sprake zijn was dit te herkennen in het snel wisselende positiespel van Katwijk maar de vogels compenseerden dit met een portie passie en inzet. Met 0-0 brak de tea-time aan.

In het tweede bedrijf dus de snelle treffer van de thuisclub die in de categorie geschenken viel. Geen geknakte vogels maar de vleugels werden opnieuw gespreid. De beste mogelijkheden waren opnieuw voor de gasten maar na een rebound miste Joost Leonard een ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker door het leer te missen. Het spel golfde op en neer en bleef derhalve een aantrekkelijk schouwspel. Zowel Romano van der Stoep als Joost Leonard kregen nog enkele aardige kopmogelijkheden en aan de overzijde had doelman Wesley de Ruiter een fraaie parade in huis om de 2-0 van het scorebord af te houden. Het slotakkoord van Robbin van Dijk had nog voor de nodige Rijnvogelmuziek kunnen zorgen maar zoals eerder vermeld eindigde zijn poging op de paal. Al met al een vermakelijk duel. Aanstaande dinsdagavond spelen de Rijnvogels een uitwedstrijd bij VVSB. Aanvang 19.30 uur

 

13/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Weer een remise in oefenduel

WEER VERDIENSTELIJK GELIJKSPEL

De einduitslag op het scorebord doet vermoeden dat de balans in dit duel in evenwicht was. Op basis van de eerste helft was hier zeker geen sprake van want het Haagse Quick was het eerste half uur zeker de bovenliggende partij. Op basis van het vertoonde spel in de tweede rondgang mocht de 1-1 uiteindelijk wel verdiend worden genoemd.

De Hagenaars (of zijn het nezen?) deelden aanvankelijk de lakens uit en drongen de vogels veelal terug richting het eigen nest dat overigens goed werd verdedigd door de linies voor goalie Wesley de Ruiter. Een paar halve kansjes en een door De Ruiter gepareerde inzet leidden niet tot een bres in de roodwitte muur. Na een klein half uur kwamen de gastheren wat beter in hun spel en deelden enkele speldenprikjes uit richting doelman Jari Puister. De grootste prik had Pieter van den Breggen uit kunnen delen maar oog in oog met de Haagse sluitpost bleef laatstgenoemde de baas in deze kansrijke situatie. De thee werd drehalve met een maagdelijke score genuttigd.

In het tweede bedrijf lagen de zaken anders. Een klein legertje wisselspelers werden door trainer Hein van Heek de wei ingestuurd en de thuisclub werd de evenknie van Quick dat over een goed team beschikt. Tempo, balbezit en snelle uitvallen beheersten zij uitstekend. De vogels plaatsten hier de nodige gedrevenheid tegenover. Al met al werd het een echte wedstrijd waarin de opponent al snel na de rust de leiding nam. Nabil Hadoui liet met een strakke pegel in de verre hoek doelman Jeffrey Verkerk (na de thee in het Katwijkse hok) kansloos, 0-1. Het antwoord van de vogels liet echter niet lang op zich wachten. Na een gave pass van Joey Lauhouh plantte Roman van der Stoep zijn pantoffel vol tegen de knikker die onhoudbaar voor Puister in de touwen tot rust kwam, 1-1. Het bleef een levendig duel doch er werd niet meer gescoord. De frontlinie van Quick schoot met losse flodders en anders was er nog doelman Verkerk die met attent uitlopen enkele mogelijkheden nivelleerde. In de slotfase waren de beste mogelijkheden nog voor de thuisclub maar een schot van Ricardo de Vlugt vond geen genade in de ogen van Puister en de kopbal van Robbin van Dijk miste de kracht om de Haagse sluitpost te verontrusten. Al met al een leuk duel. Aanstaande zaterdag wacht Katwijk op sportpark De Krom. De vriendschappelijke derby begint om 15.00 uur.

09/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Heren 1 deelt punten in leuk potje

EERSTE DEELT BROEDERLIJK MET KON.HFC, 2-2.

Een aardig potje voetbal onder lekkere omstandigheden eindigde in een remise. De Vogels hielden de 2e divisionist op een verdienstelijk gelijkspel. Al met al een aardige testcase voor trainer Hein van Heek om te zien wat voor nieuw vlees hij in de kuip heeft en of de kwaliteit hiervan hem beviel. Een gelegenheid om vrijwel alle nieuwe vogels in het Rijnvogelnest de nodige speelminuten te gunnen.

De balans opmakend heeft de oefenmeester kunnen aanschouwen dat het duel in de eerste helft vrijwel gelijk opging. In het tweede bedrijf kwam het verschil tussen twee klassen bij tijd en wijle meer aan het daglicht en was het balbezit veelal voor de bezoekers. Ondanks het lichte overwicht waren er kansen aan beide zijden om de score uiteindelijk nog iets op te voeren maar het bleef bij vier voltreffers waarmee het publiek- ook weer hongerig naar de bal- toch tevreden was.

De gastheren kwamen al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Een met gevoel geplaatste voorzet van Jaap van Duijn werd door de kopsterke routinier Joost Leonard fraai via de grond achter de kansloze sluitpost Bart Koper geknikt, 1-0. De strijd ontspon zich vervolgens hoofdzakelijk op het middenveld met aan weerszijden uitvallen via de vleugels. Veel doelrijpe kansen leverde het vooralsnog niet op. De gelijkmaker kwam echter op het conto van doelman Jeffrey Verkerk die daarvoor nog een goede indruk maakte. Een terugspeelbal op het middenveld onderschepte hij door goed uitlopen maar in plaats van het leer weg te peren wilde hij het voetballend oplossen. Coen Boere ontfutselde hem de bal en vond het lege doel vrij simpel, 1-1. Voor de thee verder weinig opwindende momenten meer.

Zoals gezegd waren de gasten na de rust over het algemeen iets beter maar Ryan Lugtigheid tilde met een schuiver de thuisclub naar een voorsprong die door Roy Castien teniet werd gedaan. Zijn geplaatste vrije trap verdween in de verre bovenhoek net buiten bereik van doelman Wesley de Ruiter (in de tweede helft in het Katwijkse hok), 2-2. Een volgende vrije trap kon wel door de Rijnvogelgoalie worden verwerkt. Hier tegen over stonden een kopbal van Joost Leonard, gestopt en van Arno Dijkstra die zijn inzet naast zag gaan. Een gekraakt schot van Ryan Lugtigheid in een kluwen van benen vond geen doorgang naar de vijandelijke touwen. Zo eindigde dit vermakelijke duel in 2-2. Aanstaande dinsdagavond speelt het team thuis tegen Quick, aanvang 20.00 uur en zaterdag uit bij Katwijk, aanvang 15.00 uur. Twee pittige tegenstanders.

05/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Selectie wint tweede oefenwedstrijd

Rotterdam Oost met 3-1 geklopt

Het lekkerste was voor het laatst bewaard. In de slotfase brachten Jaap van Duijn en Joost Leonard de 3-1 op het scorebord. Jaap deed dit met een geweldige vrije trap van 25 meter en Joost kopte een vrije trap van Jaap goed getimed langs de Rotterdamse sluitpost. Het was een typische zomeravond wedstrijd waarin de beide teams redelijk tegen elkaar waren opgewassen en uiteraard met vele wissels. Mannen als Pieter van den Breggen en Arno Dijkstra waren geblesseerd en nog niet wedstrijdfit.  Romano van der Stoep opende na een vlotte aanval al binnen twee minuten de score en dat beloofde veel goeds. Doch daar bleef het voorlopig bij.

Het werd een middenveldduel zonder echte hoogtepunten. Tea-time met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze voorlopig nog het zelfde spelbeeld. Na een goed half uur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte nadat doelman Wesley de Ruiter in eerste instantie de inzet van dichtbij keerde maar in de rebound kansloos was. Joost Leonard vond in een één tegen één situatie in de doelman zijn meerdere maar kopte dus op de valreep wel de 3-1 binnen nadat Jaap van Duijn zoals eerder vermeld de fraaie 2-1 had binnen geschoten.

04/07/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media