Vrouwen 1 dendert na rust over Stiens heen

Rijnvogels staat in de finale van de nacompetitie. Het besef moet nog komen, maar wat een wereldprestatie hebben de meiden van Wim Bouckaert geleverd met deze finaleplaats. Het werd na een moeilijke eerst helft een ruime overwinning van ons in het blauw getooide vlaggenschip. Nu op naar de volgende ronde. Ter Leede is de tegenstander, een geweldig affiche.
Met de lange reis in de benen kwam Rijnvogels maar moeilijk uit de startblokken. De intenties van SC Stiens waren duidelijk. Direct vanuit de aftrap werden de spitsen gelanceerd en werd Rijnvogels vast gezet op eigen helft. Dit hield de thuisploeg erg lang vol en dan is bewonderenswaardig. Tot echt grote kansen kwam Stiens ook weer niet. Eenmaal moest Laura Kuijt ingrijpen en tweemaal suisde een schot over. Voor de rest wist de defensie telkens het tij op het laatste moment te keren. Naar mate de wedstrijd vorderde kwamen ook de eerste wapenfeiten van Rijnvogels naar boven en na een scherpe vrije trap kwam Yara Haasnoot een teenlengte te kort om haar ploeg op voorsprong te zetten. Na een half uur kwam Rijnvogels ietwat tegen de verhouding in op voorsprong. Een goede corner van Louise Sloos kwam na goed storend werk van Anouschka Wolvers op het hoofd van Jannette van Belen. Het luchtduel werd gewonnen en de jonge spits maakte haar belangrijkste treffer van dit seizoen tot nu toe. Na de voorsprong kwam Rijnvogels beter in het spel maar bleef de spanning toch ook een beetje de boventoon voeren. Zo redde Anna Parlevliet haar ploeg net voor rust door de bal van de lijn te halen na een kopbal van een van de Stiense aanvallers.
Rijnvogels moest de schroom van zich af gooien en dat was niet tegen doven mans oren gezegd. Een kleine tactische omzetting zorgde voor een veel beter antwoord op het powervoetbal met veel lange ballen van Stiens. De touwtjes kwamen steeds steviger in handen van de Kooltuinbewoners en de krachten zag je langzaam maar zeker wegvloeien bij de gastvrouwen. Na een uur spelen was de 2-0 bijna een logisch gevolg van de verhoudingen in het veld die steeds meer in het voordeel van Rijnvogels vielen. Een keurige steekbal van Jannette van Belen lanceerde haar maatje Tirza Kromhout en het goudhaantje van dit seizoen hield het hoofd koel en schoof de bal binnen. Rijnvogels bleef ook na de goal geduldig wachten op de lange bal van Stiens om daarna vol druk vooruit te zetten en tot kansen te komen. Het plan werkte. De thuisploeg werd niet meer gevaarlijk. De enige lastige horde die in de slotfase nog genomen moest worden was om zo min mogelijk in contact te komen met het arbitrale trio want deze heren maakte er weer een verschrikkelijk potje van. Onderling ruziënd verlieten ze immers het veld na de wedstrijd. Rijnvogels bleef gelukkig voetballen en kon het duel redelijk rustig uitspelen.
De 87e minuut was een goed voorbeeld voor het Rijnvogels van dit seizoen. De tegenstander had de bal op de helft van Rijnvogels, wordt door agressieve pressie terug gedwongen naar de eigen helft en verliest de bal. Lisan Kranenburg lanceert met een uiterst bewuste steekbal Tirza Kromhout en de wedstrijd was beslist. Streep eronder en de bus in terug naar Katwijk. De leidsman dacht hier anders over, want de beste man liet maar liefst elf minuten extra tijd toe in een wedstrijd die al lang gespeeld was. De middag van Rijnvogels kon toch al niet meer stuk en Claudia Owel wist in de 95e minuut goed door te zetten en nog meer zout in de wonden van de thuisploeg te strooien.
De ontlading was uiteraard groot na het laatste fluitsignaal en een klein feestje was dan ook op zijn plaats. Een uiterst sterke tegenstander met 0-4 weggezet, iets wat de thuisploeg al een aantal jaar niet meer had meegemaakt en zeker dit seizoen niet. Daarnaast staat Rijnvogels in de finale voor promotie naar de hoofdklasse. Een unieke kans die de Katwijkers koste wat het kost willen gaan verzilveren. We gaan twee fantastische weken tegemoet, waarin we misschien wel geschiedenis gaan schrijven…