Heren 2 deelt de punten met Ter Leede

TWEEDE LAAT TER LEEDE LANGSZIJ KOMEN, 3-3

In de laatste thuiswedstrijd lieten de mannen van trainer Antoin Hoovers een 3-1 voorsprong glippen. Deze stand die bij de rust al was bereikt leek een opmaat voor een overwinning. Na een van de thuisclub matig tweede bedrijf prijkte er een 3-3 eindstand op het scorebord.

De vogels hadden deze pot natuurlijk ook graag winnend afgesloten maar zij kunnen het seizoen op 20 mei in de bekerfinale tegen HBS 2 nog een speciale glans geven. Derhalve werd er niet over het gelijkspel getreurd. In de tweede helft stonden er in totaal vijf spelers uit de eigen kweek op de grasmat en deze generatie zal het in de komende jaren ook waar moeten maken.

Het werd in de eerste helft een gelijkopgaand duel waarin de gastheren zich in het eerste halfuur weinig kansen wisten te scheppen en keken het door een diagonale treffer van Joey van den Berg tegen een 0-1 achterstand aan. Voordein stopte Gert Jan Vlieland nog een inzet van Joey van den Berg maar de volgende poging van de geelrode spits was wel raak. Een klein kwartier voor de theepauze was het echter Leen Heemskerk die met een steenharde en geplaatste kopbal een vrije trap van Leon Houwer tot de gelijkmaker promoveerde. Kort daarop verzond verdediger Aleks Aulic een fraaie dieptepass. Thom de Vries schatte deze op juiste waarde in, omspeelde de Sassenheimse sluitpost en schoof uit een moeilijke hoek de 2-1 binnen. Nog voor half-time verruimde Paul Melissen met enig fortuin de voorsprong toen zijn schot van richting werd veranderd, 3-1. De jongeling was er niet minder blij om. Dat laatste kwartier was het beste wat de Vogels lieten zien.

Kort na de hervatting leek Thom de Vries de 4-1 op zijn pantoffel te hebben maar zijn inzet ging voorlangs. Dat zou in het verdere verloop van het duel opbreken want de roodwitten reikten niet meer tot het niveau van de eerste helft. Ter Leede werd sterker en knokte zich terug in de wedstrijd en bracht de spanning terug tot 3-2. De Vogels leken nadien vleugellam en moesten het eigen nest verdedigen. Het lukte helaas niet want de trefzekere Joey van den Berg tekende voor zijn tweede treffer en bracht de score weer in evenwicht. Het was goed dat captain Frank Guyt binnen vijf seconden twee keer de knikker met ziel en zaligheid van de lijn haalde anders hadden de bezoekers er alsnog met de volle buit vandoor gegaan. Nu bleef het 3-3, een stand waar beide teams in vrede mee konden leven.