Wedstrijd, Rijnvogels JO19-3 – Rijnsburgse Boys JO19-3,

Scheidsrechter, Arie Kuijt,

Tussenstand, 2-3,

Eindstand, , 9-5

Doelpunten, Aron 2x, Bryan 2x, Joost 2x, Rutger 2x, Martijn 1x.

Veld vier van de Kooltuin is het strijdtoneel van deze ontmoeting met de al reeds kampioen van deze poule Rijnsburgse Boys die met tien spelers dachten genoeg te hebben om ook de Rijnvogels die op de zesde plaatst van deze competitie even te kunnen verslaan. Met in de eerste helft een achterstand van 1-3 wisten onze mannen sterk terug te komen en met een ruime voorsprong de kampioenen ver achter zich te laten, maar ja, zij hadden niets meer te verliezen , gefeliciteerd Rijnsburgse Boys met het kampioenschap.

In de eerste helft was het de regen, wind en zon die we moesten trotseren en RBB kon al snel scoren en hadden daar maar een minuut voor nodig. In de vierde minuut was onze eerste hoekschop die hoog in het doelgebied van RBB terecht kwam en met een mooie kopbal van Aron Z. de 1-1 in tikte. Daar we toch een kampioensteam zien antwoorde zij al snel met de 1-2 en kunnen dan uitlopen naar de 1-3. Scheidsrechter Arie die in de eerste helft toch een aantal spelers van RBB moest corrigeren op hun gedrag en haalde de gele kaart tot twee maal toe uit zijn borstzak. In de eindfase van de eerste helft wist Bryan, en nu schrijf ik het eindelijk goed op aanwijzingen van Paul, de 2-3 in die door de vingers en tussen zijn benen in het net belande.

De tweede helft was helemaal voor onze mannen, Joost die doorbreekt en de 3-3 op zijn naam zet, invaller Rutger die zich al helemaal thuis voelt tussen onze mannen knalt de 4-3 in. Vaak worden de spitsen met lange ballen naar voren gestuurd en dat lukt niet altijd maar als het wel gaat lukken wordt dat ook afgerond met een doelpunt nu van Bryan, 5-3. Daar RBB al hun kampioenschap aan het vieren is en weinig tegenstand heeft kunnen zij de eerste aanval van deze tweede helft toch nog een doelpunt maken, 5-4. Direct hierop krijgt Joost al snel de kans om uit te lopen komt oog in oog met de keeper van RBB en knalt dan vol op de lat. RBB kan geen druk meer zetten en waarom ook. Aron Z. die vanaf twintig meter de bal in kan poeieren, en wat een goal, 6-4. Na de laatste goal van RBB, 6-5, in dit treffen lopen de Rijnvogels makkelijk verder uit de invallers Martijn en Rutger en ook Joost maken het simpel af en met een eindstand van 9-5 feliciteren we de Rijnsburgers met hun kampioenschap en zij met onze riante overwinning.

Volgende wedstrijd is thuis tegen Graaf Willem VAC die maar een plaats boven ons staan.